Home
De verkiezing
Categorieën
Motiveer je klant
Leer van je klant
Als je wint
Nieuws
Contact
Winnaars
Planning
Blijf op de hoogte
Partners

De verkiezing

Wat heeft de ‘Beste Folder Awards’ verkiezing je te bieden?

  • Promotie en vergroting van naamsbekendheid van jouw folder;
  • Inzicht in de waardering van jouw folder;
  • Inzicht in de prestaties van concurrenten;
  • Als winnaar mag je jouw folder één jaar lang Beste Folder Awards noemen wat meerwaarde geeft in het folderpakket.

1. Motiveer jouw klant om te stemmen!

Om de verkiezing 'Beste Folder Awards' in een categorie te kunnen winnen, moet jouw folder genomineerd zijn. Hiervoor heb je minimaal 380 beoordelingen nodig. Deze beoordelingen verkrijg je door jouw klanten zowel via online- als offlinemiddelen te motiveren op je folder te stemmen/je folder te beoordelen. Hierbij helpen wij je graag! Bekijk hier de mogelijkheden om actief deel te nemen.

2. De consument beoordeelt haar favoriete folder(s).

Wanneer de consument een folder beoordeelt, selecteert ze eerst de categorie en vervolgens de folder die ze wil beoordelen. Via een gepersonaliseerde stemlink beoordeelt de consument een folder direct in een voorgeselecteerde categorie. Bekijk het overzicht van de categorieën. In elke categorie wordt onderscheid gemaakt tussen de papieren en de online folder.

De consument beoordeelt de papieren en online folder afzonderlijk op diverse aspecten, waarbij zij de mogelijkheid hebben een toelichting te geven:

Papieren folder

Opmaak
De folder ziet er aantrekkelijk uit met een mooie lay-out en een prettig leesformaat.

Aanbiedingen
De folder biedt scherpe en aantrekkelijke aanbiedingen.

Lokaal
De folder is goed afgestemd op de lokale gemeenschap en behoeften.

Overzichtelijk
De folder is duidelijk, informatief en prettig om te lezen.

Online folder

Opmaak
De online folder ziet er aantrekkelijk uit met een mooie lay-out en een prettig leesformaat.

Aanbiedingen
De online folder biedt scherpe en aantrekkelijke aanbiedingen.

Gemakkelijk navigeren
Het is gemakkelijk om door de online folder te navigeren en te vinden waar ik naar op zoek ben.

Snel
Het systeem om de online folder te bekijken/lezen werkt snel.

Naast de beoordeling op bovenstaande aspecten, worden ook de volgende vragen gesteld ten aanzien van het leesgedrag:

  • Hoe vaak lees je de folder?
  • Hoe grondig lees je de folder?
  • Heb je een aankoop gedaan na het lezen van de folder?

Bij een beoordeling laten consumenten hun persoonlijke gegevens achter, namelijk leeftijd, geslacht en postcode. Deze informatie wordt gebruikt in de analyse.

3. Wij berekenen de eindcijfers

Gemiddeld eindcijfer
Per categorie worden deelnemende folders op diverse aspecten en op leesgedrag beoordeeld. Deze beoordelingen bepalen samen het gemiddelde eindcijfer van een folder binnen een specifieke categorie. Zowel de score op de aspecten als de score op het leesgedrag tellen voor 50 procent mee in het gemiddelde eindcijfer.

Correctie gemiddeld eindcijfer
Bij de verkiezing hanteren wij 380 beoordelingen als stemgrens. Hierbij maken we gebruik van een correctiefactor: de behaalde, gemiddelde eindscores worden gecorrigeerd op basis van het bijbehorende aantal waarnemingen.

Kort gezegd, betekent dit dat bij meer waarnemingen de aftrek kleiner is, waardoor het voeren van campagne belangrijk wordt. Meer beoordelingen betekent namelijk dat de correctie lager uitvalt en het uiteindelijke gecorrigeerde cijfer hoger zal zijn.

4. Wij maken de genomineerden bekend!

Na de analyse van de resultaten worden er per categorie twee tot vijf genomineerden bekendgemaakt. Dit is afhankelijk van het aantal folders met voldoende beoordelingen. Wanneer een categorie minder dan twee genomineerden heeft, zal de ondergrens worden verlaagd. Indien er dan nog steeds minder dan twee genomineerden zijn, komt de categorie te vervallen. Alleen genomineerden maken kans op de categorieprijs

5. Wie zijn de (categorie)winnaars?

Alle genomineerden worden uitgenodigd voor een feestelijke bijeenkomst, waar de (categorie)winnaars bekend worden gemaakt. Deze categoriewinnaars mogen één jaar lang de titel Beste Folder Award in hun categorie dragen. Van alle categoriewinnaars wordt ook een overallwinnaar benoemd. De folder met de beste prestaties, wint deze overalltitel.